Schone Kunsten

Begeleider

Docente Selma Dronkers

Selma Dronkers, beeldend kunstenaar en initiatiefnemer Schone Kunsten

Werkend beeldend kunstenaar, lid Kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae in Amsterdam en van De Nederlandse Kring van Tekenaars waar ik voorzitter van de ballotagecommissie ben.

Van wie neem je les? Mijn opleidingen zijn:  tekenen, schilderen en textiel als kunstvorm ( les gehad van Harry Boom), kunstacademie Arnhem- vrije richting- en de gedeeltelijk meer traditionele schilder- en tekenlessen aan de academie voor beeldende kunsten in Amsterdam van o.a. Maarten Welbergen, Chiel Vluggen, Cor Vrolijk, Peter Smit, Robert Vorstman, Sam Drukker, Gyula Somos, Joost de Bie, Irma Braat, Rob van der Schoor en vele anderen.

Daarnaast scholing in etsen en lithografie.
En 'The artist's' way" van Julia Cameron toen het boek net uit was. Ik heb veel ervaring in het toepassen hiervan!
Ook heb ik gewoond en gewerkt in Hongarije. 

Experimenteel werken met een basis in waarneming en techniek vormen de wortels van mijn eigen tekeningen.
Toeval wisselt af met nauwkeurige keuzes.

Als docent werk ik met jou vanuit mijn beroep tekenaar/beeldend kunstenaar. Alleen als ik zelf ook serieus met eigen werk bezig ben kan ik de kwaliteit van de lessen waarborgen. De lessen zullen altijd gegeven worden vanuit praktijk, het doen en ervaren, door middel van gerichte lesinhoud.

En met oog, belangstelling  en respect voor ieders eigenheid en manier van leren.
Ik streef een veilige leeromgeving na waarin jij kunt groeien. 

In meer dan veertig jaar kunstenaarschap heb ik veel ervaring opgedaan en doe ik dit nog steeds.
Het proces ken ik door en door en ik loods je graag er doorheen!

"Een kaars verliest niets wanneer zij een andere aansteekt."

 

Schone Kunsten

Begeleider

Docente Selma Dronkers

Selma Dronkers, beeldend kunstenaar en initiatiefnemer Schone Kunsten

Werkend beeldend kunstenaar, lid Kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae in Amsterdam en van De Nederlandse Kring van Tekenaars waar ik voorzitter van de ballotagecommissie ben.

Van wie neem je les? Mijn opleidingen zijn:  tekenen, schilderen en textiel als kunstvorm ( les gehad van Harry Boom), kunstacademie Arnhem- vrije richting- en de gedeeltelijk meer traditionele schilder- en tekenlessen aan de academie voor beeldende kunsten in Amsterdam van o.a. Maarten Welbergen, Chiel Vluggen, Cor Vrolijk, Peter Smit, Robert Vorstman, Sam Drukker, Gyula Somos, Joost de Bie, Irma Braat, Rob van der Schoor en vele anderen.

Daarnaast scholing in etsen en lithografie.
En 'The artist's' way" van Julia Cameron toen het boek net uit was. Ik heb veel ervaring in het toepassen hiervan!
Ook heb ik gewoond en gewerkt in Hongarije. 

Experimenteel werken met een basis in waarneming en techniek vormen de wortels van mijn eigen tekeningen.
Toeval wisselt af met nauwkeurige keuzes.

Als docent werk ik met jou vanuit mijn beroep tekenaar/beeldend kunstenaar. Alleen als ik zelf ook serieus met eigen werk bezig ben kan ik de kwaliteit van de lessen waarborgen. De lessen zullen altijd gegeven worden vanuit praktijk, het doen en ervaren, door middel van gerichte lesinhoud.

En met oog, belangstelling  en respect voor ieders eigenheid en manier van leren.
Ik streef een veilige leeromgeving na waarin jij kunt groeien. 

In meer dan veertig jaar kunstenaarschap heb ik veel ervaring opgedaan en doe ik dit nog steeds.
Het proces ken ik door en door en ik loods je graag er doorheen!

"Een kaars verliest niets wanneer zij een andere aansteekt."